Hur fungerar fonders internbeskattning?
Sök:

Hur fungerar fonders internbeskattning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hemlis

ställde för sedan frågan: Hur fungerar fonders internbeskattning?

Behöver fonder skatta på utdelningen innan de köper fler aktier internt? Hur mycket i så fall?

Om de behöver skatta 30% är det väl mycket bättre att själv köpa aktier av de större företagen i det index man vill följa? Om man har ett ISK dvs.

Ta tex. superfonden Sverige som inte har så många företag, det skulle ju vara väldigt lätt att själv bygga upp den fonden. Vad är skillnaderna och hur stora skulle de vara?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att undvika dubbelbeskattning slipper fonderna att betala skatt på de utdelningar som skickas vidare till kund. Utdelningarna används till att köpa nya aktier, varför värdet av dina andelar ökar.

Du kan alltså lugnt spara vidare i dina fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-13 klockan 21:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.