Hur funkar fördelningen i avancerade nybörjarportföljen?
Sök:

Hur funkar fördelningen i avancerade nybörjarportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalleman

ställde för sedan frågan: Hur funkar fördelningen i avancerade nybörjarportföljen?

Tjenare! Har läst ett par artiklar om nybörjarportföljen. För skojs skull försökte jag efterlikna den på Avanza. Det fanns några saker som inte riktigt fungerade. Enligt artikeln skulle det passa ett månadssparande på 2000 SEK eller mer. Men fonderna PLUS Småbolag Sverige Index och Plus Mikrobolag Sverige Index rekommenderar ni en investering på 2,5% per månad. Vilket är 50 kronor, medan minsta investering som behövs på varje fond är på 100 kronor.

Låt oss säga att jag vill månadsspara 2000 kronor i månaden på dessa fonder. Hur bör jag omfördela för att få det fungerande? Sedan har jag två andra småfrågor.

  1. Hur köper jag XACT Obligation? Kan inte hitta den när jag försöker göra ett månadssparande via Avanza.
  2. SEF Independent Investmentbolag verkar inte finnas längre. Vad bör jag byta ut den till?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kör den ”Rekommenderade nybörjarportföljen” istället, även om den också innehåller onödigt många fonder.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

SEF fonden fick ett annat namn för några månader sedan och heter numera SEF – Investmentbolagsfond A

Den finns på Avanza: https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/852914/sef—investmentbolagsfond-a

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-18 klockan 20:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.