Hur gör jag uttag från fyra hinkar?
Sök:

Hur gör jag uttag från fyra hinkar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Hur gör jag uttag från fyra hinkar?

Hej

Ska göra en bilaffär inom kort. Bilen kostar mig 115tkr

Buffert hink ca 65000

Mellan ca 165000

Passiv ca 320000

Aktiv ca 25000.

Ska jag plocka ut från passiva och aktiva hinken? Eller tömma buffert och 50000 i mellan och sen fylla på dom från passiv o aktiv? D blir ju lite samma sak eller tänker jag snett?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, effekten blir lite den samma. Syftet med mellanrisk- och bufferthinken är ju att undvika ta från Passiva om det är så att börsen just där och då är dålig. Men nu är ju börsen högt så det går bra att ta från den tänker jag. 👍

Grattis till bilen!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Är inte riktigt med, bör en alltså ta från buffert/mellanrisk och sen vänta med balansering om börsen är låg? Eller kankse t.o.m. ta från bufferten och hantera diffen vid den årliga balanseringen?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mattias Thalén

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack. O tack för en bra förklaring. Ha d gött.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-24 klockan 20:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.