Hur gör ni andra ang barnens "egna" fondkonot. "Lekhinken."
Sök:

Hur gör ni andra ang barnens ”egna” fondkonot. ”Lekhinken.”

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Hur gör ni andra ang barnens ”egna” fondkonot. ”Lekhinken.”

Hej

Jag har tre barn. Det stora barnsparandet ligger i en klump under mitt Avanza konto.

Den stora är nio och nu börjar det bli dags att hon får ett eget konto där hon själv kan välja att sätta in pengar å välja vad hon vill köpa.

Detta är alltså där hon väljer att köpa en fond för 500 lappen hon fick av farmor i nioårs present istället för att köpa lego. Hur man nu kan välja bort lego…

Detta för att de själva skall se å lära. Nu kan hon läsa bra och gillar matte.

Hur gör ni andra?

Skall kontot stå i hennes egna namn direkt. Men då krävs underskrift av både mig och min frun. Ä väl inget problem men det bli ju ändå mer bök. Frugan finns inte på plats när vi sitter å grejar mm. Ja vi lever ihop.

Skall jag starta ett eget kapitalförsäkring i mitt namn med barnet som förmånstagare?

För det är väl för tidigt med ett helt eget Avanza konto?

Vet att Jan har pratat om detta men jag hittar det inte. Allt som dyker upp är ang det stora barnsparandet.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marcus!

Jans artikel om barnspar hittar du här!

Jag hade absolut låtit barnet ha ett eget konto så länge hon tycker att det är intressant att hålla på. Men överväger du att ha sparandet i ditt namn men låta henne själv hålla på där så funkar det också, då kör du KF med ditt barn som förmånstagare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker (personligen):

  • Pengar som du och din fru sparar till ert barn förvaras på KF med barnet som förmånstagare. Ni kan då avgöra när barnet fyller 18 huruvida hen är redo att ta emot pengarna omedelbart eller inte.
  • Pengar som barnet får i gåva från någon sätts in på barnets egna ISK – gåvan är ju ändå till barnet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-16 klockan 09:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.