Hur gör ni med räntefonderna i portföljerna nu?
Sök:

Hur gör ni med räntefonderna i portföljerna nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Hur gör ni med räntefonderna i portföljerna nu?

Nu när många varnar för företagsobligationer, hur gör ni med räntefonderna nu? Särskilt med Spiltan Räntefond Sverige som ju ingår i så många portföljer.Om man är långsiktig, ska man ha kvar den eller byta helt eller delvis mot något annat och i så fall vad :)?Annan svensk räntefond, kontanter eller ska man satsa på en med exponering mot USD (troligen lite sent nu)?Utveckling i år:SEB Korträntefond C USD  +10,68%Kontanter +- 0AMF Räntefond Kort -0,17%Spiltan Räntefond Sverige -2,13%

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är så glad att jag sålde alla mina räntefonder i onsdags förra veckan och fick pengarna på kontot på måndag och tisdag. Kursen jag fick blev torsdagen kurs förra veckan, bara dagar inann raset på måndagen och att dem inte går att sälja nu är förjävligt.

Det är förjävligt för att i kriser så behöver man sin buffert. Inte minst om man vill köpa lite extra i månaden eller satsa på enskilda bolag i denna rean, exempelvis AMD är ett sådan bolag jag tror blir en extrem vinnare, som man nu har chans att köpa billigare, AMD har dessutom bara en konkurrent på marknaden som ligger långt efter.

Jag hade min buffert på 100.000kr i räntetrippeln som finns här på bloggen i något inlägg.  Säger bara aldrig igen, för mig är det bara aktiefonder, index, aktier och likvider som gäller nu. Likvider kan man även köpa mat för i kris, inte från en räntefond som dessutom kan bli låst som nu…

Ge mig gärna massa kritik för denna text, kan behöva det för att kunna använda mig räntefonder igen. Som jag annars gillade inann detta börsraset.

MVH Tim

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kör på som vanligt, jag har iofs endast ca 10/15% i företagsobligationer (spiltan räntefond).

Långsiktigt tror jag inte att man bör ha endast företagsobligationer i en portfölj, kanske 50%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-20 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.