Hur gör ni?
Sök:

Hur gör ni?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johny

ställde för sedan frågan: Hur gör ni?

Hej, Jag har nu börjat månadsspara i fonder och har 14 olika fonder. Det jag undrar är hur gör jag varje månad när jag sätter in pengar.Köper ni de som har gått bäst bara eller köper ni lika mycket i alla fonder i portföljen? Ska man sälja de som har gått sämst?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mitt månadssparande är automatiskt så det köps lika mycket varje månad enligt den fördelning som jag har valt. Sedan balanserar jag 1-2 ggr per år och justerar då skillnaden. Nu under coronakrisen har jag sparat lite extra utöver månadssparet och då har jag ”balanserat” med de extra köpen (köpt mer av det som ligger under den tänkta fördelningen, men inte sålt något) en gång per månad, men i det vanliga månadsparet vill jag hellre ha något helt automatiskt så att jag fortsätter spara även om jag förlorar intresset för det eller inte orkar hålla på med det av någon anledning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    14 fonder ?..det räck med AMF småbolag ..

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Mikael Eriksson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har en fast fördelning som jag försöker hålla något så när vid varje månadssparande. Så i praktiken blir det att jag köper mer i det som har gått relativt sämst.

Sen en gång per år gör jag en större ombalansering och säljer det som har gått relativt bäst för att köpa det som har gått relativt sämst.

Men fond som jag inte tror på länge åker ut.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-30 klockan 16:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.