Hur göra med omfördelning av hinkarna?
Sök:

Hur göra med omfördelning av hinkarna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gusten

ställde för sedan frågan: Hur göra med omfördelning av hinkarna?

Hur gör man omfördelningen av hinkarna årsvis? Är det endast avkastningen i mellanhinken som ska föras över till den passiva hinken? Tycker det är knepigt att veta när hinkarna är fulla. När buffert och mellanhink nått sina sparmål – vad gör man då? Ökas sparmålet då eller låter man dessa vara utan månadsvis sparande och för endast över avkastningen till den passiva och lekhinken?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Gusten!

När väl man anser att bufferten är slut så kan det sparandet gå vidare till mellanrisken, när väl mellanrisken är full så gå vidare med sparandet till passiva.
Sedan om du har satt en belopp som ska ligga i mellanrisken och det värdet skulle överstiga med en större summa så kanske det är dags att flytta över den till passiva hinken?

Så hade jag gjort iaf!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-13 klockan 09:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.