Hur göra vid byte av fonder?
Sök:

Hur göra vid byte av fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Hur göra vid byte av fonder?

Hej och tack för en fantastisk sida om ekonomi. Jag har en plan att en gång om året göra en överblick på mina fonder och då eventuellt byta om det är någon som inte uppfyller de krav jag har. Vad är rådet då att göra, sälja av och köpa i ny fond för dessa pengar eller att helt enkelt bara sluta spara i just den fonden o låter den ligga kvar i portföljen med den summan som finns på. Detta kommer ju då att resultera i att det kan komma att finnas många fonder i portföljen efter några år, även om jag inte aktivt sparar i dem. Hur ska jag tänka?

Tack på förhand, mvh Johanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Min uppfattning är när man funderar på att sälja fond (eller aktie) ska mans ställa sig frågan: hade jag köpte den här fonden idag? Är svaret nej ska man i princip alltid sälja.

(Sen finns det ev. undantag när man säljer fonder på en vanlig depå då det kan utlösa skatt. Då kan det i vissa fall ändå vara värt att ha kvar fonden)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller helt med Falck, skulle du inte ha köpt dom fonderna nu så bör du sälja.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-26 klockan 12:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.