Hur handlar man valuta ?
Sök:

Hur handlar man valuta ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nybörjaren

ställde för sedan frågan: Hur handlar man valuta ?

Hej jag undrar hur man kan handla valuta ?

Man kan säkert gå till ett växlingskontor och ha pengarna fysiskt hemma men känns lite jobbigt

Tänker om Avanza har någon lösning ?

Finns fördelar att spekulera i andra valutor ? Åsikter ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gärna tips på bra sidor som erbjuder valuta handel , jag vill endast ha dessa som en liten extra krydda i portföljen

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lättast att bedriva valutahandel är om du driver ett företag. Då kan du fritt köpa och sälja valuta via din bank. Men valutahandel ÄR oerhört riskfyllt. Jag kan av erfarenhet säga att det är som att singla slant oavsett vad nationalekonomer, rådgivare har haft för prognoser.

Kortsiktigt kan valutahandel ge mer pengar i kassan. Om man vet att sannolikheten att USA’s federala bank kommer att sänka eller höja räntan och man vet att arbetslöshetssiffrorna ökat/dalat kan man chansa. Men det finns absolut inga garantier och det är många faktorer som spelar in om en valuta stärks eller försvagas.

Jag rekommenderar inte valutahandel för personer som måste fråga hur man handlar valuta (obs! Inget illa ment alls. min poäng är att inte ens makroekonomer vet hur en valuta kommer att utvecklas. hade de vetat de hade de varit miljonärer och vi vet att de inte är det).

Du riskerar att bli högst besviken.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Instämmer till fullo!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Vill man handla med valuta trots riskerna och utan företag erbjuder t.ex. Avanza och Nordnet valutakonton i de vanligaste valutorna du växlar helt enkelt mellan tex SEK och USD på ditt saldo. Nordnet tar typ 0.5% i spread och växlar 3 ggr/dag.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Morgan
 3. Vit pil

  Eller så köper man korta räntefonder som endast fungerar som en hedge mot kronan. Tror att DanskeBank har några.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  J
 4. Vit pil

  När man växlar valuta via Nordnets konto, blir det ev vinstskatt på det ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alexander Nilsson
 5. Vit pil

  Avanza suger, de har bara de största valutorna. Jag vill ha tillgång till alla. Köpa det fysiskt är inte så attraktivt av flera anledningar, om inte annat för spreaden brukar vara allt för stor där.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lars

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-08 klockan 11:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂