Hur hantera mina aktier?
Sök:

Hur hantera mina aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Larsa

ställde för sedan frågan: Hur hantera mina aktier?

Jag överväger att flytta över mitt sparande till Nybörjarportföljen och Globala barnportföljen. Mitt problem är att jag i mina portföljer idag även har amerikanska och svenska aktier. Måste jag börja med att sälja dem eller kan jag räkna av dem från amerikanska (globala) respektive svenska fonder i de 2 portföljerna? Räcker inte det bör jag väl antagligen sälja ett antal aktier?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det gör du nog precis som du vill. 😀

Idén med modellportföljerna är väl att de ska vara enkla och därför bara innehålla fonder och inte aktier, så om det är det du vill uppnå får du sälja alla aktierna.

Om du istället bara är ute efter fördelningen mellan aktier och räntor, men hellre har direktörsfallskärm aktier än aktiefonder till aktiedelen så kan du ha kvar aktier.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 17:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.