Hur investera 1 miljon?
Sök:

Hur investera 1 miljon?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amanda Mattsson

ställde för sedan frågan: Hur investera 1 miljon?

Hej,

Jag har ca 1 miljon kronor som jag vill investera på ett smart sätt och tänker mig något i stil med 4-hinkar-principen. Dessa pengar kommer delvis från arv och delvis från vinst från bostadsaffär. Lite bakgrundsfakta: Jag har precis köpt en bostad tillsammans med min sambo (och vår son), så jag ser inte att vi kommer flytta inom en överskådlig framtid.

Hur tycker ni jag ska dela upp det och komma in och öka den passiva hinken? Jag är åt det försiktiga hållet, men vill gärna öka andelen pengar på fonder och aktier (har idag en väldigt liten del där). Har ni några bra tips? Jag vill gärna att det ska vara hyfsat lättskött också, jag tycker att fonder är smidigt. Är LYSA ett bra alternativ?

Vänliga hälsningar,

Amanda

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

150 Tkr LYSA 20/80
850 Tkr LYSA 60/40

Det är de första två kontona.

Sedan när du når 1 miljon på mellanriskhinken, sätt in i 90/10 LYSA hink eller Länsförsäkringar Global Indexnära.

Lycka till med dina investeringar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Dvs behåll 150 tkr på 20/80, 1000 tkr på 60/40, och sedan sätter du in resten av pengar som du vill investera när de kommer in i 90/10 hink ellr LF Global.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Aen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-06 klockan 15:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.