Hur investera 1,6 MSEK?
Sök:

Hur investera 1,6 MSEK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av EJ

Den här artikeln publicerades 2017-08-08 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investera 1,6 MSEK?

Hej Jan

Jag är duktig på att spara, men har efter att ha blivit bränd på dyra kapitalförsäkringar och fondförsäkringar avslutat all min kontakt med en tidigare ”rådgivare” och stoppat hela min investering i  ett sparkonto utan ränta. Där sitter pengarna, 1,6 MSEK och har gjort det i cirka 6 år. Får ångest när jag tänker på vad jag har missat i form av avkastning…

Jag har nu följt dina rekommendationer på bloggen och har alla möjligheter att skapa en portfölj. Då kommer vi till knäckfrågan, hur mycket bör jag investera och hur mycket bör jag målspara till en insats i boende? Samt vilken portfölj med givna förutsättningar. Jag har förstått att du inte rekommenderar bostadsrätter som en investering, men frågan är ändå huruvida jag ska ta lån eller stoppa in mina pengar i en framtida bostad? Vi bor nu i hyresrätt i Malmö och planen är att köpa bostadsrätt/hus i Malmö eller Göteborg inom 1-3 år. Hur bör jag resonera här? Det kan även dyka upp en möjlighet för mig och min sambo och köpa en skogsfastighet (taxerad 5 MSEK vilket vi skulle bli vårt pris) vilket vi överväger.

Tacksam för vägledning

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej
Har Du och din familj intressen, som passar för ett boende på landet är det väl inte så mycket att tveka om.
Har själv varit 08:a men köpte 1995 en obebyggd jordbruksfastighet på 25 ha i Södermanland efter att i flera år åkt på visningar runt Stockholm.
Byggde ett permanenthus och har trivts alldeles utmärkt.
Våra barn var utflugna och det kan ju vara en aspekt att ta hänsyn till.
Men har man lantliga intressen, typ jakt,odling ev.djurskötsel, mm.mm. så är det nog inte så mycket att fundera över.
Man har man ju bara ett liv att leva.
Gör det bästa av livet, man får bara en chans!!

Ha det bra
Jan (en annan Jan-77 år)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-08 klockan 22:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.