Hur investera 200 000 idag
Sök:

Hur investera 200 000 idag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ran

ställde för sedan frågan: Hur investera 200 000 idag

Hej,

Jag  är 34 år gammal och har 200 000kr på konto efter byt bostad. Jag är nybörjare när det gäller investering, och har bara månadsparat passivt några hundra på någon bank strategisk fond som rutin vid sidan av. Nu tänker jag använda de 200 000 i investering istället för att ha dem på sparkonto. Är det någonting som ni rekommendera eller förslår jag kan göra med de pengarna? Jag har tänkt investera alla pengarna på fonder. Är det bra att jag kommer in hela summan på en gång?

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Hur du bör investera pengarna beror på vilken tidshorisont du har på sparandet, när tänker du att du kommer behöva dem? Det finns några portföljer du kan ta efter vad gäller fonder på denna blogg, här har du länk. https://rikatillsammans.se/fondportfolj/

Vad som rekommenderas på vilken sikt:

4-6 år: Nybörjarportföljen

10+ år: Barnportföljen

Då du har möjlighet att lägga in summan direkt kan du göra det. Om du sedan fortsätter att månadsspara också utöver det så är det bara bra det med!

 

Stort lycka till!

Vänligen

Elin

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-12 klockan 09:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.