Hur investera 500 kkr på 10 års sikt
Sök:

Hur investera 500 kkr på 10 års sikt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annelie

Den här artikeln publicerades 2017-05-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investera 500 kkr på 10 års sikt

Har 500 kkr från ett arv som nu sitter på ett noll-konto. Har en lägenhet i storstad med lån på 1,4 miljoner.
Hur ska jag förvalta mina pengar och gärna se dem växa på, låt säga 10 års sikt? Amortera av eller lägga en större del i bra fonder?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Annelie,
Beroende på hur stort ditt värde är på bostaden så skulle jag vara lockad att amortera ner till 50% för att slippa amortera mer på lånet, men det är inte nödvändigt.

Annars skulle jag säga att på 10-års sikt så är t ex. Nybörjarportföljen (https://rikatillsammans.se/fondportfolj/) ett bra upplägg för ett sparande.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-17 klockan 09:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.