Hur investera ca 2 M kr idag?
Sök:

Hur investera ca 2 M kr idag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Hur investera ca 2 M kr idag?

Hej,

Jag hittar inga riktigt aktuella frågor och svar kring detta ämne i bloggen. De flesta exempel har ngt eller några år på nacken.

Är strax under 50 år och lever med min fru i hus i hus som vi köpte för drygt 15 år sedan i en Stockholmsförort. Dvs relativt låga lån sett till dagens värde. Hyfsat god ekonomi med en sammanlagd inkomst i hushållet på ca 1 Mkr/år brutto.

Kommer inom ett antal månader kunna investera ca 2 Mkr så min fråga är hur du anser att dessa bör investeras? Låt oss säga på 5-10 års sikt. En tanke är att ev kunna sluta jobba tidigare än 65 år.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

5 och 10 års sikt får lite olika rekommendationer.

5 års sikt passar Nybörjarportföljen eller RikaTillsammans-portföljen bäst.

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Snackar vi 10 år eller mer så är barnportföljen ett alternativ som kan ge högre avkastning, förutsatt att man har den tidshorisonten.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-20 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.