Hur investera ca 300 000?
Sök:

Hur investera ca 300 000?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika

Den här artikeln publicerades 2017-07-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investera ca 300 000?

Jag har ca 300 000 kr som jag vill investera i indexfonder enligt globala barnportföljen. Sparhorisont ca 5-10 år tänker jag.

Är det dumt att gå in med hela summan på en gång? Tänker att börsen verkar ligga ganska högt just nu?? Behov av tips och råd..

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börjar kommentera sparhorisonten med två citat från artikeln barnportföljen.

”Globala barnportföljen är en portfölj som lämpar sig väl för den som vill spara pengar på riktigt långa tidsperioder, minst 10 år…helst uppemot 15 eller 20 år…”

+

”Om du bara har en tidshorisont på 5 år, då bör du bara investera 50 procent av kapitalet (då lämpar sig nybörjarportföljen) och så vidare.”

Jan har skrivit en artikel om hur man kan tänka när man står med ditt dilemma med sprida över tid eller inte :)

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

börsen ligger väldigt högt just nu!

Svårt att ge konkreta tips när man inte har mer info, kommer pengarna behövas akut om 5-10 år? Vilken risk/säkerhet känns bäst? Kommer det sparas pengar månadsvis? Personligen investerar jag inte på kort sikt :)

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-17 klockan 22:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.