Hur investera i blockkedjetekniken?
Sök:

Hur investera i blockkedjetekniken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofie Berggren

ställde för sedan frågan: Hur investera i blockkedjetekniken?

Hej!

Jag läser mycket om blockkedjor och dess tillämpningar. Det finns en hel del. Jag hittar dock inget som jag kan investera i via börsen. Endast ett företag som använder tekniken har jag hittat – Nexeo.

Vad jag är ute efter är hur kan jag investera i en teknik som jag tror kommer att bli viktig?

/Sofie

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle nog inte direkt rekommendera någon att investera i Bitcoin mer än som en spekulation eller chansning. Där är för mycket osäkerheter i det, inte minst att de inte ens kan enas internt om nästa steg i utvecklingen av chainblock-storleken.

Jag håller med dig att som koncept är det superintressant och kommer ha mer påverkan än många tror eller ens kan föreställa sig. Men det är alldeles för tidigt att investera i det. Många av de absolut största riskkapitalbolagen håller just nu på och positionerar sig, så det lär dröja några år innan de första fonderna kommer och det blir tillgängligt för oss privatpersoner.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Begreppet blockedja har fått mycket hype senaste åren men utan ett slags enhetsvärde (såsom ”valutan” bitcoin) är det bara ett luftslott. Det fiffiga med blockkedja är ju att den är utspridd (decentraliserad) hos massor av parter och dessa behöver belöning för att verifiera blockkedjan och därmed hålla den stabil. Företag som bygger egna blockkedjor som bara finns internt hos företaget använder begreppet fel – då handlar det bara om en vanlig databas. Mer om detta resonemang här: http://www.nasdaq.com/article/is-a-blockchain-without-bitcoin-possible-or-practical-cm482964

Därför skulle jag råda dig att investera direkt i bitcoin (men absolut inte i scam-varianter såsom onecoin).

På börsen kan du köpa certifikat för Bitcoin, t.ex. BITCOIN XBT.

Det går även att köpa bitcoin utanför börsen på https://btcx.se/ men då bör du ha bra koll på hur man förvarar bitcoin på ett säkert sätt. I detta läge behöver du även sköta beskattningen manuellt med blankett K4 (30% skatt på vinstuttagning).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.