Hur investera i blockkedjetekniken?
Sök:

Hur investera i blockkedjetekniken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofie Berggren

Den här artikeln publicerades 2017-04-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investera i blockkedjetekniken?

Hej!

Jag läser mycket om blockkedjor och dess tillämpningar. Det finns en hel del. Jag hittar dock inget som jag kan investera i via börsen. Endast ett företag som använder tekniken har jag hittat – Nexeo.

Vad jag är ute efter är hur kan jag investera i en teknik som jag tror kommer att bli viktig?

/Sofie

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle nog inte direkt rekommendera någon att investera i Bitcoin mer än som en spekulation eller chansning. Där är för mycket osäkerheter i det, inte minst att de inte ens kan enas internt om nästa steg i utvecklingen av chainblock-storleken.

Jag håller med dig att som koncept är det superintressant och kommer ha mer påverkan än många tror eller ens kan föreställa sig. Men det är alldeles för tidigt att investera i det. Många av de absolut största riskkapitalbolagen håller just nu på och positionerar sig, så det lär dröja några år innan de första fonderna kommer och det blir tillgängligt för oss privatpersoner.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Begreppet blockedja har fått mycket hype senaste åren men utan ett slags enhetsvärde (såsom ”valutan” bitcoin) är det bara ett luftslott. Det fiffiga med blockkedja är ju att den är utspridd (decentraliserad) hos massor av parter och dessa behöver belöning för att verifiera blockkedjan och därmed hålla den stabil. Företag som bygger egna blockkedjor som bara finns internt hos företaget använder begreppet fel – då handlar det bara om en vanlig databas. Mer om detta resonemang här: http://www.nasdaq.com/article/is-a-blockchain-without-bitcoin-possible-or-practical-cm482964

Därför skulle jag råda dig att investera direkt i bitcoin (men absolut inte i scam-varianter såsom onecoin).

På börsen kan du köpa certifikat för Bitcoin, t.ex. BITCOIN XBT.

Det går även att köpa bitcoin utanför börsen på https://btcx.se/ men då bör du ha bra koll på hur man förvarar bitcoin på ett säkert sätt. I detta läge behöver du även sköta beskattningen manuellt med blankett K4 (30% skatt på vinstuttagning).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-04 klockan 12:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂