Hur investera man idag så som marknaden är. Hur bör man tänka?
Sök:

Hur investera man idag så som marknaden är. Hur bör man tänka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Spararen

ställde för sedan frågan: Hur investera man idag så som marknaden är. Hur bör man tänka?

Har ett stort belopp som ska investeras i fonder, och har inte klart för mig hur man bör gå tillväga när marknaden har rört sig kraftigt och snabbt åt båda hållen. Sannolikt kommer en rekyl neråt på den uppgång som varit sedan i mars och då är det inte optimalt att gå in Just nu. Om man tänker sig tex 4 hinkars strategin att investera efter så är frågan hur man ska göra, ska man avvakta tills marknaden visat vad Corona påverkat världen innan man börja investera, hur stort belopp av totalbeloppet ska man investera vid varje investeringstillfälle, hur många månader mellan varje investeringstillfälle?

De likvida medel som inte är investerade var bör man sätta de under tiden?

Tacksam för tankar och idéer.

 

 

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Det går inte tajma marknaden. Börsen kan gå upp. Börsen kan gå ner. Ingen vet. Anpassa istället portföljen efter din sparhorisont. Det är så proffsen gör!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att börja investera nu istället för att vänta ska statistiskt vara bättre.

Enligt statistik så är det bättre att investera allt på en gång och sedan månadsspara nya pengar som kommer in från lönen. Kan har gjort en artikel om detta, du hittar den här.
Däremot hade jag kanske spridit ut det på 5 månader eller något liknande.

Likvida medel kan du ha på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Rent mentalt kan det vara vettigt att sprida ut investeringen, som Robin påpekar, för om du går all-in vid ett tillfälle och börsen tappar stort känns det inte speciellt roligt. Även om det statistiskt är vettigare att gå all-in, ska man ju inte förminska vad det har för effekt för ens välbefinnande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-07 klockan 16:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂