Hur investera till låg risk, nischbank eller räntefond?
Sök:

Hur investera till låg risk, nischbank eller räntefond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Hur investera till låg risk, nischbank eller räntefond?

Hej, önskar er syn på hur jag bäst placerar ett engångsbelopp till låg risk, speciellt med tanke på kommande räntehöjningar 2019. Ska jag välja nischbank med ca 0,9% ränta eller placera pengarna i räntefonder (ex en räntetrippel) i en vanlig depå (ej isk). Vad hade ni gjort?

Jag har sedan tidigare ett större belopp i nischbank.

David

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej David!

Räntekonto är garanterad avkastning, räntefonder kan avkasta mer men även mindre och kan även gå minus.
Om det är pengar du kan behöva fort så är räntekonto bäst då du snabbast har dom till hands.
Vid uppåtgående ränta så är vissa räntefonder inte att föredra, läs gärna denna artikeln av Jan angående räntefonder och hur dom funkar!

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-29 klockan 15:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.