Hur investera tjänstepension
Sök:

Hur investera tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer

ställde för sedan frågan: Hur investera tjänstepension

Hej,

Jag är ca 30 år och funderar lite på hur jag på bästa sätt ska placera min tjänstepension som jag får av min arbetsgivare. Min tjänstepension är idag placerad till 100% hos Alecta och deras traditionella försäkring.

Hos Collectum kan jag göra lite förändringar, tex låta 50% ligga kvar i Alectas traditionella försäkring och placera 50% i en eller flera fondförsäkringar hos t.ex. AMF eller SEB.

Har jag förstått det rätt att jag även kan flytta över hela min sparade tjänstepension till t.ex. Avanza? Placerar jag då pengarna själv i olika fonder? Hur fungerar avgifter för flytt? Evenutell vinstskatt?

Hur kan jag maximera avkastningen på min tjänstepension?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du kan flytta din tjänstepension till t.ex. Avanza eller ej beror på vilket avtal du har via arbetsgivaren. Svårt att svara på frågan utan att veta detaljer, skillnad om du jobbar privat eller statligt etc.

På pensionsmyndigheten kan du hitta mer info om vilket avtal du har. https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/tjanstepension/har-du-tjanstepension

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-27 klockan 13:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.