Hur investerar jag bäst ett arv på 50 000 vid 68 års ålder?
Sök:

Hur investerar jag bäst ett arv på 50 000 vid 68 års ålder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annsophie H.

Den här artikeln publicerades 2017-05-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur investerar jag bäst ett arv på 50 000 vid 68 års ålder?

Jag har ett kapital på sparkonto för oförutsett redan och vill ha ett gott råd för att investera ett kapital på 50 000 på ett bra sätt vid min ålder. 0 % konto känns inte ok.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag är lite sen på bollen men jag skulle rekommendera följande två artiklar:

I övrigt delar jag Johns uppfattning i svaret ovan.

Hälsningar,
Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Hur gammal är du?

Hur många år tänkte du ha pengarna investerade på börsen? Tänkte du investera och spara till något speciellt?

Är det pengar du har råd att förlora? Om du säger nej på det sistnämnda skulle jag personligen inte gå in med 50 tkr utan månadsspara i fonder säg 10% av lönen istället.

0% på ditt sparkonto där du går minus pg a bankens årliga avgifter + inflation är verkligen inte rekommenderat. Gå mindre back genom att flytta bufferten till nischbanker där insättningsgarantin gäller och du får högre sparränta. Idag kan man få minst 0,55 och kanske t om 0,8-0,9%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-29 klockan 15:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.