Hur kan insats till bostad räknas i fyra hinkar principen (om det alls kan räknas)?
Sök:

Hur kan insats till bostad räknas i fyra hinkar principen (om det alls kan räknas)?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny S

ställde för sedan frågan: Hur kan insats till bostad räknas i fyra hinkar principen (om det alls kan räknas)?

Jag har pengar från en bostadsförsäljning, ca 300 000 kr som jag nu i snart 5 år sparat för att sätta in i mitt nästa boende. Bor i hyresrätt nu av olika anledningar. Nu ska jag strukturera min ekonomi enligt fyra hinkar principen och undrar hur min framtida insats i ett nytt boende kan räknas där? Är det pengar som en bara tänker bort i förhållande till fyra hinkar? Eller räknas det till bufferthinken, eller mellanriskhinken? Och om det kan räknas till mellanriskhink eller annan hink, är det då mitt ”humankapital”, som gör att jag kan tänka en lägre summa där än rekommenderade 3-7 års utgifter?

Supertacksam för hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jenny!

Många räknar in sitt boende i mellanrisken, däremot tycker jag själv att det är dumt då detta är pengar du inte kan komma åt när du väl behöver dessa.

Men i ditt fall så är dina pengar i bostaden just nu pengar på kontot som du skulle kunna använda till annat om du vill, bara att du får betala skatt på dessa pengar. Absolut ger dessa dig en trygghet i att du har pengar och skulle gå kunna räknas in i mellanrisken, men du verkar också ha öronmärkt dessa helt till nästa bostad och så kanske det inte bör räknas in i bostaden eftersom pengarna inte kommer användas till annat.

Vad tror du själv, när kommer du köpa nästa bostad?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-09 klockan 08:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.