Hur kan jag ha minst en till tre miljon/er om 10 år?
Sök:

Hur kan jag ha minst en till tre miljon/er om 10 år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av shakti

ställde för sedan frågan: Hur kan jag ha minst en till tre miljon/er om 10 år?

Hej, Jag är 55 år. När jag har betalat mina räkningar/fasta kostnader har jag 7700 kr i månaden. Jag har privatlån med 4% ränta på 372000 kr. Jag har inga fastigheter. Jag har inget sparande. Har precis upptäckt din sida. Undrar kan du ge mig minst 3 scenario på hur det kan gå för mig. Lånet är täckt under fasta kostnader. Lånet har jag 9 år kvar att amortera på. 7700 har jag att leva på i månaden.

Den bästa case scenario. Den mellan varianten och den minst bästa.
Målet är att ha minst 1-3 miljon/er att ge barnen.

Tacksam!
Drömmaren

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vill också tillägga att i mina fasta kostnader ingår boendekostnad med 12700 kr som inkluderar hyra, el, bredband o vatten. Därför om det är någon som har massa pengar över och vill istället låna mig till ett hus. Då är jag villig att betala lite ränta. Säg att du lånar mig 1 000 000 kr. Och jag betalar 2% ränta och lånet är på 10 år. Då har jag samma utgift för bostaden men om 10 år har jag en bostad som jag äger fullt ut och du har fått 2% avkastning. Låter det bra? Hör av dig.

Annars vill jag gärna ha tips från Jan o andra kunniga hur jag kan ha 1-3 miljoner om 10 år. Jan, Vad tycker du att jag frågade

 

Tacksam

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ingen här har en miljon över som de lånar ut mot 2% i ränta när de kan placera samma belopp och få 6-8% i avkastning. Ska du låna pengar för att köpa hus så går du till banken.

Om du vill ha minst en miljon om 10 år så behöver du spara ca 6000:- i månaden och under perioden ha en genomsnittsavkastning på minst 7%.

Jag tycker du ska fokusera på att bli av med ditt privatlån istället. Är det ett annuitetslån, eller har du rak amortering?

Om några år (3-5) kommer räntan förmodligen ha gått upp och du kommer inte ha 4% i ränta på ditt privatlån, utan snarare 6-8% är min gissning. Då blir det dyrt och du kommer behöva ta pengar från sparandet till lånet, så passa på att betala av det nu så mycket som möjligt.

När det är klart kan du börja spara till barnen. Vill du börja redan nu i alla fall så sänk dina krav. Börja med 500-1000 kronor per månad. Det blir pengar det också.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket Fredrik!
  Vad skönt det känns med rätt fram men kloka råd.
  1. Var o hur hittar jag en genomsnitts avkastning på minst 7% ? Funderar på lägga undan en slant.
  Tack än en gång.
  Vänliga hälsningar,
  Drömmaren

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drömmaren
 2. Vit pil

  Hej Fredrik,
  Tack så mycket!
  Skrev ett svar till dig en liten stund sen men det gick inte att ladda upp. Gör nu ett nytt försök.
  Hur får jag en genomsnittlig avkastning på minst 7%?
  Tack på förhand!
  Mvh
  Drömmaren

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drömmaren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-25 klockan 00:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.