hur kan jag spara utan myndigheternas insyn
Sök:

hur kan jag spara utan myndigheternas insyn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jimmy

ställde för sedan frågan: hur kan jag spara utan myndigheternas insyn

Det är en lång historia, i stora drag har varit kompanjon i en rörelse, det gick ej ihop, vi fick en del skulder (för ca 15 år sedan) . Min kompanjon satte sig i personlig konkurs vid tillfället, och hux flux blev alla skulder mina skulder, inte så kul,,,,,för mig vill säga. Vi är inte vänner idag, men för min del har det blivit en principfråga, som kanske inte lett till så mycket positivt, jag har vägrat betala skulderna, vilka senare bara ökat. Nu är det så att jag ärvt en del pengar hur /vilka möjligheter har jag att spendera/ha på något sorts konto, äga fastighet osv utan att fogden kommer åt dem handlar om ca 800.000 kr. känner mig vansinnigt låst och vill att pengarna ska arbeta åt mig så att fogden så småningom kan få sin del h jimmy

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Placera pengarna i någon annans namn alternativt till en utländsk tradingsite och låta pengarna jobba för dig där.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad du än gör: Lyssna inte till dessa råd. Att sätta in en bulvan innebär att du kan bli lurad på nytt, hur clearar ni skattekonsekvenserna för bulvanen, är detta ett brott mot lagen om penningtvätt, etc.

  Att placera pengarna utomlands medför också ett antal oönskade konsekvenser.

  Jag hade gått till en advokat som är expert på obeståndsjuridik. Det kostar några tusenlappar men det kan det vara värt.

  Eventuellt (Jag kan en del men vill inte beteckna mig som expert) kan ett råd vara följande: Rensa rent alla småskulder, exempelvis alla under 10 000 kr. Försök sedan få ett ackord hos resterande fordringsägare. Går inte detta. Sök skuldsanering. Efter 60 månader är du ”en fri man”. Låter jobbigt men det är förmodligen inte värre än hur du har det nu.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-09 klockan 19:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.