Hur kickstarta en pengamaskin med redan befintligt kapital
Sök:

Hur kickstarta en pengamaskin med redan befintligt kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton Holm

ställde för sedan frågan: Hur kickstarta en pengamaskin med redan befintligt kapital

Vill börja med att säga hej och tack för en grym blogg. Jag har en fundering:

Jag är 24 år gammal och har i några år byggt upp ett sparkonto på ca 500 000:- (swedbank)

Tanken var att den största delen av denna summa skulle gå till en kontantinsats till en bostad.

Av många olika anledningar har jag nu dock flyttat in i en hyresrätt. Nu har jag det angenäma problemet att sitta på en halv miljon kronor, och det får mig att klia i huvudet. Hur kickstartar jag med dessa tillgångar en bra pengamaskin? Jag har förstått att i det långa loppet är det bättre att månadsspara i en fond istället för att göra en engångsinsättning. Ska jag sakta men säkert ”spara bort” mina pengar i fonder? Eller ska jag köpa för en viss summa först och sedan börja spara?  Jag mottager gärna tips på hur jag bäst investerar mina pengar, min plan är att utgå från nybörjar-portföljen.

Jag har en sikt på 5-10 års sparande då jag inte planerar på att flytta de närmsta åren. Jag tror den summa jag kan tänka mig att bygga maskinen av  är 350K då jag vill ha 150k på mitt sparkonto för att sova gott.

Tack och hej leverpastej!

Anton H

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan har skrivit en artikel om detta ämne, huruvida det är bäst att investera allt på en gång eller att köpa uppdelat över en viss tid. Sök på bloggen så hittar du nog artikeln.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Kalle! Den artikeln har jag helt missat! :D

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anton H

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-05 klockan 22:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.