Hur klarar Lysa börskraschen
Sök:

Hur klarar Lysa börskraschen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

ställde för sedan frågan: Hur klarar Lysa börskraschen

Hej och tack för extra avsnitt om/med Lysa nyligen som jag tycker är väldigt spännande att höra mer om. En fråga jag saknade var hur Lysa som bolag själva klarar sig i krisen? Jag går nämligen själv i tankarna på att investera i Lysas hållbarhetsalternativ men började nu fundera på om det finns någon risk att investera via Lysas tjänster då de själva är ett ganska ungt företag. Att de själva rimligtvis borde bli påverkade av krisen. Förstår att mina ev pengar inte försvinner vid en ev konkurs men som det beskrevs i det föregående avsnittet om Lysa kunde en ev konkurs innebära att innehaven säljs av och kunderna får tillbaka pengarna. Men det kan ju bli väldigt ofördelaktigt om man har en lång sparhorisont och detta inträffar vid fel tillfälle.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karin!

Som du säger så kan absolut en konkurs hända där dina fonder likvideras och du får ut pengar, i vissa fall har det varit andra fonder som tagit över förvaltningen av fondbolag som gått i konkurs.

Visst är företaget ungt men det behöver inte betyda att bolaget är finansiellt instabilt, har däremot dålig insyn i hur bolaget mår.

Är du orolig så kan du sprida ut dina pengar på flera ställen, t.ex en portfölj på Lysa och en på Avanza/Nordnet?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar Robin! Det som lockar mig med Lysa är just deras Hållbarhetsalternativ som verkar vara väl genomarbetat. Någon jag inte kunnat hitta i någon annan tjänst. För mig är det viktigt att hållbarhetsarbetet håller en hög standard, jag vill försäkra mig om att mina pengar går till en bättre värld och att min vinst inte blir på bekostnad av sociala, ekologiska och etiska värden. (medveten om att det är svårt att undvika precis alla gråzoner men ambitionen är att nå så långt det är möjligt).
  Men det kanske finns någon annan fondrobot som också har den inriktningen, känner du möjligtvis till? Hade nämligen gärna spritt ut riskerna som du skriver.
  Om någon annan känner till hur Lysa klarar sig i krisen blir jag väldigt tacksam för ytterligare kommentarer.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karin Johansson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 11:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.