Hur kommer det sig att vissa aktiers aktiekurser saknas för vissa dagar?
Sök:

Hur kommer det sig att vissa aktiers aktiekurser saknas för vissa dagar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Hur kommer det sig att vissa aktiers aktiekurser saknas för vissa dagar?

Kollar jag på på Nasdaq:s webbsida på tex Latour (http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE914) så finns det ingen aktiekurs för datumet 2001-01-16. Verkar inte vara någon röd dag eller liknande, Investor tex har en aktiekurs den dagen.

Kikar jag på Avanza så har dom i deras diagram antaget att aktiekursen den dagen är exakt samma som dagen innan.

Jag kan enkelt hitta fler exempel.

Vad kan det bero på? Har man inte kunnat handla aktien den dagen? Eller vad kan det finnas för orsak?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag skulle tro att det beror, som du säger, på att man av någon anledning inte kunnat handla den dagen men kan inte svära på det. Puffar upp frågan så ser vi om någon annan har ett bättre svar!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-05 klockan 19:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.