Hur kontrollerar jag fondbolaget innan jag investerar?
Sök:

Hur kontrollerar jag fondbolaget innan jag investerar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Örjan

ställde för sedan frågan: Hur kontrollerar jag fondbolaget innan jag investerar?

Hej. Innan jag öppnar sparkonto i nischbank så kontrollerar jag med riksgälden så att insättningsgaranti finns.

 

Hur gör jag motsvarande kontroll för fondbolag innan jag börjar investera? Bör man kolla något mer än finansinspektionens företagsregister och varningslista?

 

vet ni om Avanza och nordnet har några kriterier för vilka fondbolag man väljer att samarbeta med på plattformarna?

Fanns tex allra och falconfunds på Avanza och nordnet?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-23 klockan 19:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.