Hur lägga upp mitt nya sparande
Sök:

Hur lägga upp mitt nya sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Hur lägga upp mitt nya sparande

God kväll. Jag försöker skapa ett mer genomtänkt sparande och har tills nu sparat på handelsbanken sparkonto där jag nu har ca 40000.

Jobbar deltid och kommer lägga undan 1000kr i en fondrobot hos lysa med en fördelning på 60/40 hade jag tänkt. Pengarna är inte helt spikat vad dom ska gå till i slutändan ännu men nån gång i framtiden kommer jag antagligen vilja ha hus och allt det där. Bara hunnit fylla 21.

Utav mina 40 000 tänkte jag ha hälften på ett sparkonto hos avanza och hälften hos lysa.

Har även 1 Sverigefond på ca 50 000 hos handelsbanken. En aktivt förvaltad fond jag funderar på att avsluta eftersom dom pengarna gör mer nytta på lysa också? De här kommer jag få skatta på om jag tar ut, är det på deklarationen eller direkt?

Hur är mitt tänk och ser aktie-räntefördelningen bra ut?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle ha skapat ett konto hos Avanza och lägga in 60% Avanza global eller Länsförsäkringar global indexnära och sedan 40% på sparkonto+ med ränta.

Om du kan räkna själv omfördelningar varje månad så kan du spara 0.3% jämfört mot lysa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Sara!

Kul att du kommer igång med ditt sparande!

  1. Tycker du ska läsa några artiklar:
    ”Fyra-Hinkar-Strategin”
    ”GlobalaBarnportföljen”
    ”Nybörjarportföljen”
  2. Sedan tycker jag att du bör sälja ditt sparande på Handelsbanken och flytta detta till Avanza eller Lysa.
    Du kommer att bli beskattad på vinsten av detta sparandet, det kommer på deklarationen för nästa år!

Hoppas detta hjälper något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-25 klockan 22:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.