Hur lär man sig förstå all info på börsskärmen?
Sök:

Hur lär man sig förstå all info på börsskärmen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Åsa Björklund

ställde för sedan frågan: Hur lär man sig förstå all info på börsskärmen?

Hej! Jag är nybörjare och håller på att lära mig detta spännande med aktier och fonder. Det jag tycker är klurigt är när man går in på en specifik fond/ aktie och ska försöka förstå all data och hur man ska tänka. Förklara gärna!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du håller ögonen öppna på bloggen så kommer det att komma tips riktade till Nybörjare om ett tag. Annars så är ett medlemsskap i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare beroende på din ålder något som kan vara bra för att lära sig mer, då ingår prenumeration på tidningar och flera olika utbildningar man kan ta del av och därmed lära sig förstå mer på skärmen.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, det bästa är nog att googla. All information finns väldigt lättillgängligt där ute. Dessutom brukar bankerna (t ex Avanza) ha ett frågetecken man kan klicka på för att få hjälp att förstå vad ett visst begrepp innebär.

Det tar alldeles för lång tid att förklara alla begrepp och siffror här, lättare att göra lite egna efterforskningar.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-07 klockan 22:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.