Hur lösa månadsspar när Pacific Precious tas bort?
Sök:

Hur lösa månadsspar när Pacific Precious tas bort?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amanda

ställde för sedan frågan: Hur lösa månadsspar när Pacific Precious tas bort?

HejUtifrån Jans rekommendation har jag sålt Pacific Precious och köpt ETFS Swiss Pysical Gold i både min nybörjarportfölj och min globala barnportfölj. Men denna går inte att månadsspara i vad jag förstår. Hur har ni andra löst det, månadssparar ni istället mer i någon annan fond?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Amanda!

Dom som orkar tror jag månadssparar själv varje månad i ETF:en, detta kräver handpåläggning varje månad tyvärr.
Många andra har nog lagt över sitt sparande från guldet och portionerat ut det på alla andra tillgångsslag.

Hade själv inte guld tidigare och har inte det nu heller, men vill man ha så kan man antingen gå in varje månad och köpa, eller gå in en gång i kvartalet och köpa? Det värsta som händer är att det ligger lite likvider på kontot i 3 månader, det är inte hela världen!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Robin, jag gör så att jag portionerar ut det på andra delar i portföljerna för tillfället och så får jag ev. köpa mer guld vid ombalanseringen sen för mitt månadssparande är för lågt för att få handla i ETFS Swiss varje månad ändå.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Amanda
 2. Vit pil

  Jag bytte ut Pacific mot Handelsbanken Råvarufond istället!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kim Eriksson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-08 klockan 15:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.