Hur många 4 hinkar?
Sök:

Hur många 4 hinkar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Benny

ställde för sedan frågan: Hur många 4 hinkar?

Hejsan,

Är ny här, men har lurkat runt en del i kulisserna:-)

Är pensionär i år och har en del investeringar som väntar, till frågan:

Är det lämpligt att frun som tjänar mindre tar mer pengar i sina hinkar för skattens skull

och jag då lite mindre i mina hinkar?

Eller man kan ta allt i samma hinkar både jag o frun?

Tänker också att man kanske skall ha hinkar både på lysa och Avanza för att sprida riskerna?

Det här är nytt för oss båda så det är lite nervöst med allt man skall tänka på.

Tacksam för all input.

Tack för all inspiration som ni ger oss sparare:-)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Benny,

Grattis till pensionen, hoppas att ni får njuta tillsammans. 👍

Jag skulle nog spontant inte tänka att man har vars fyra hinkar utan att se det som en helhet istället. Då blir det enklare att optimera också. Det handlar ju till stor del om man har tänkt leva tillsammans framgent eller ej. Men givet ett ja, då skulle jag rekommendera en helhetssyn istället.

Jag tänker främst att hinkarna är ett sätt att gruppera alla sina investeringar oavsett vilket ställe de finns på. Dvs. om jag har en 60/40-portfölj både på Avanza och LYSA så tillhör de fortfarande min mellanriskhink. Man behöver inte ha samma sak på flera ställen, det bidrar sällan med något mervärde.

Hoppas att det var svar på din fråga.

Många hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-05 klockan 18:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂