Hur många gånger kan man förhandla sitt bolån?
Sök:

Hur många gånger kan man förhandla sitt bolån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MRV

ställde för sedan frågan: Hur många gånger kan man förhandla sitt bolån?

Hej, undrar om det finns nån regel för hur många gånger per år man får förhandla ett bolån vid rörlig ränta. Erfarenheter?

 

 

Mr V

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vi lever i ett fritt land, så du får förhandla hur mycket du vill. Du skall ändå att behandlar denna frihet med viss eftertanke.

Ett exempel.  Säg att du är intresserad av att byta bil. En gång om dagen springer du därför in på en närliggande bilfirma och ger olika skambud på diverse bilar, i hopp om att göra ett klipp. Rätt snart lär bilfirman tröttna, och du får inget bra bemötande.

I överförd bemärkelse gäller detta även banker. Att besvara låneansökningar tar tid och tid är pengar.

Grundregeln kan därför vara följande. Får du ett bolån får du oftast en rabatt på den officiella räntan. Den brukar gälla i ett år. I samband med att den förfaller bör du förhandla om rabatten och gärna ta reda på andra möjligheter.

Skulle det händelsevis dyka upp ett annat alternativ under året så skall du givetvis undersöka detta. I annat fall så fungerar ”en gång om året” bra för de flesta.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-10 klockan 12:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.