Hur många procent?
Sök:

Hur många procent?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Roland Ericsson

ställde för sedan frågan: Hur många procent?

Hej på er.

Om jag hade investerat 100 000. kr på börsen i blandade aktiefonder resp aktier, eller obligationer eller guld med start i januari 2006. Hur mycket hade dessa 100 000 kr varit värda efter 10 år?

Tacksam för ett snabbt svar och ha en fortsatt bra dag?

Mvh

Rolle

regnmakaren@live.se

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Roland!

  • Svenska indexet SIXRX hade varit värt ca 257 000kr efter 10 år.
  • En vanlig lång räntefond, har här valt AMF räntefond lång hade varit värd 163 950kr.
  • Guld hade varit värt 224 770kr

Sedan kan man såklart kolla på en massa andra olika aktieindex.

Jag kan såklart ha räknat något fel, men känns rimligt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-28 klockan 16:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.