Hur mycket är vindkraftsföretagen värda?
Sök:

Hur mycket är vindkraftsföretagen värda?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Hur mycket är vindkraftsföretagen värda?

Eftersom jag inte hängde på från början…Hur länge håller vindkraftstrenden i sig? Företagen Eolus, Arise och Slitevind har kurvor som pekar mot stjärnorna. Men kommer vindkraft fortsätta öka så pass? Nu 14% av sveriges el läste jag nånstans.

Är det en bubbla pumpad av politik eller finns det något reellt?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan!

Svår fråga, fortsätter branschen att växa och bolagen fortsätter tjäna pengar så borde även det visa sig i aktiekursen.
Just om vindkraft kommer vara framtidens energikälla är svårt att sia om, men just nu är det ett bra sätt att få ut energi från jordens egna krafter, visst det kräver stora ytor, men påverkar inte miljön mer än tillverkningen av dessa stationer.

Däremot hela förnyelsebar energi känns väldigt upphaussat just nu, men blir det som många tror med olja och kolkraft framöver så är det kanske befogat?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har också funderat på detta.

Har en subventionerad vindkraft extra medvind vid högkonjunktur?

Lättare med kapitalförstöring, nedläggning av kärnkraft, i goda tider.
Sker en återgång till det gamla, olja,gas kol,  vid en lågkonjunktur?

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nej det kommer inte fungera och när folk inser det, är det kärnkraft som gäller. För att vind fungerar endast när det blåser m.m. Eller så bygger Sverige kraftverk som kol och gas. Tyskland börjat med sådant efter nedstängningen av kärnkraftverk. Japan också efter Fukushima, där fler dog av transport och stress än radioaktivitet. De har stängt ner i princip allt och nu bygger de nya kolkraft. Vill du ha en långsiktig investering inom klimat är det sådana kärnkraft du bör titta på. Företag som ska bygga billiga kärnkraftverk i stor skala.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-10 klockan 12:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.