Hur mycket av min ekonomi ska ligga i fonder?
Sök:

Hur mycket av min ekonomi ska ligga i fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

Den här artikeln publicerades 2017-07-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur mycket av min ekonomi ska ligga i fonder?

Hej!

Jag undrar hur mycket av min totala ekonomi som borde ligga i fonder kontra på sparkontot. Har i nuläget inget större köp framför mig. Har fått ett tips om att ha två månadslöner på sparkontot och resten i fonder. En annan tyckte att ca 70% av min totala ekonomi ska ligga i fonder. Mellan tummen och pekfingret, vad ska jag sikta på?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga 2-3 månads löner på sparkontot resten i fonder

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag vill verkligen betona det som @petrobella säger – tänk antal månadsutgifter istället för summor eller procentsatser. Om jag skulle säga något utifrån ett belopp i kronor så är min upplevelse att de flesta känner en trygghet runt 50 000 till 100 000 kr.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-11 klockan 02:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.