Hur mycket komma bostadspriserna öka nu?
Sök:

Hur mycket komma bostadspriserna öka nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av GalneGunnar

ställde för sedan frågan: Hur mycket komma bostadspriserna öka nu?

Hej,

Det luktar jobbskatteavdrag för 2019 i kombination med bibehållen låg ränta och tillväxt vilket kommer ge ett par ca. 500 kr mer i månaden netto.

Hur mycket tror ni att man kan förvänta sig att bostadspriserna kommer att öka i och med detta fantastiska beslut?

Räntekostnad för 1 miljon SEK är ca. 1000 kr i månaden.

Är 500 000 SEK per bostad rimligt att anta?

Det här måste vara världens bästa land asså. Skaffa ett jobb, ta ett bostadslån och konsumera allt på lån. Dom med tillgångar betalar (det kostar pengar att låna ut pengar till Sverige) och det kostar också pengar att låna ut sina pengar till banken. :)

Så jävla skönt! ååå…måste tacka bostadsmarknaden för mitt hollywoodliv :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är frågan allvarligt menad? Det är inte bara löne- och pensionsutveckling som påverkar bostadspriserna. Driftskostnader och räntor spelar en, enligt min uppfattning, en väldigt stor roll.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nej han är nog inte särskilt seriös, mer lite bitter tror jag :)

  Han glömde dessutom att andelen av inkomsten som folk i ägt boende lägger på bostaden är runt 15-20%, dvs de genomsnittliga 500 000:- blir till 100 000:- direkt. Så påverkan på genomsnittliga bostadspriser av denna enskilda skattesänkning blir nog marginell. Och dessutom finns ju ett stort antal andra faktorer som spelar in, så i slutändan landar vi i att det inte går att säga om bostadspriserna kommer gå upp eller ner, som vanligt alltså.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Den här artikeln publicerades 2018-12-13 klockan 21:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.