Hur mycket ska man pensionsspara om man saknar tjänstepension?
Sök:

Hur mycket ska man pensionsspara om man saknar tjänstepension?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur mycket ska man pensionsspara om man saknar tjänstepension?

Hur mycket ska man pensionsspara om man saknar tjänstepension från sin arbetsgivare? Är 26år. Tänker spara enligt Globala barnportföljen.

Ska tilläggas att jag har ett AB så har tydligen fortfarande rätt att dra av för mitt privata pensionssparande.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna,

Jag skulle rekommendera dig att läsa följande artikel:

Sedan skulle jag även rekommendera att läsa följande tråd:

Slutligen så skulle jag säga att det handlar om att räkna baklänges på hur mycket du vill ha till din pension. Jag håller på med både en räknare och en artikel om det som kommer inom några veckor. Men du kan använda t.ex. minpension.se för att se hur din pension blir i dagsläget och om du inte gillar det som du ser, då får du pensionsspara mer.

Lycka till med ditt sparande!

Hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 16:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.