Hur mycket skall jag gå in med som startkapital?
Sök:

Hur mycket skall jag gå in med som startkapital?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marco

Den här artikeln publicerades 2017-07-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur mycket skall jag gå in med som startkapital?

Hej Jan. Hörde dig på radio ett tag sedan och fastnade lite dör det du berättade om indexfonder. Jag undrar lite vad du anser om lite mycket jag skall gå in med till en början om jag tex satsar på de fonder du kör med på Shareville. Jag tänker mig sedan att jag skall månadsspara mellan 2 till 3 tusen per månad. Tidshorisonten är 13 år då jag senast kan gå i pension. Detta gäller även min fru så nästa fråga är om vi skall öppna olika fonder per man eller satsa på samma fonder. I slutändan är det ändå gemensamma pengar.  Vi har båda i dag ISK konton.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du sparar till pension på 13 års sikt så skulle jag gå på

sedan skulle jag läsa följande artikel kring hur man kan sprida ut det över tid:

Det spelar ingen roll om ni sparar separat eller gemensamt.

Lycka till med ert sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-30 klockan 19:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.