Hur och var ska jag börja spara?
Sök:

Hur och var ska jag börja spara?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Hur och var ska jag börja spara?

Hej!

Jag har alltid varit oerhört ekonomisk i hela mitt liv. Mina systrar har alltid varit lite halv avis på mig för jag har haft så god hand med mina pengat medans de slösar hej vilt. Jag har rest mycket & aldrig varit snål utan bara väldigt ekonomisk. Har allitid minst 100 000 på ett konto .. det känns tryggt & jag älskar att se när pengarna växer när jag sparar.

Jag har inga lån förutom CSN. Jag tar min examen den 24 maj i år.. titulera mig som travelagent. Spännande.. inga stora utgifter utan bara hyra .. ingen bil eller andra materiela ting som ligger & kostar.

Men jag har pengarna på ett vanligt swedbank e-sparkonto. Det har ja haft hela livet … så mycket jag gått miste om! Där får man ingenting för sina pengar…

Nu är min stora fråga var & hur mycket av mina sparade pengar ska jag lägga någonstans ? Jag har skaffat Avanza men är så mesig & vågar inte prova själv.

Vill ha ett konto där jag kan spara mina pengar men som ger avkastning. Nu har de legat 100 000 fram & tillbaka där i säkert 15 år & möglat. Nu är det dags..

Hade varit jätte snällt om någon vill hjälpa mig med att ge lite tips,
för en person som jag som älskar att spara och som faktiskt är ekonomisk är ju detta en guldgruva. .

/Emma

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du har kommit helt rätt! Var i samma sits som dig för ett par år sedan och hittade då denna bloggen. Här finns allt du behöver veta för ett enkelt och effektivt sparande. Det enda du behöver göra är att börja läsa här =)

Personligen tog det ett par månader från att jag började till att jag satt upp mitt automatiska sparande, men när väl det är gjort så är ansträngningen minimal.

Lycka till!

Hälsningar,

msFIRE svenskafire.se

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-20 klockan 07:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.