Hur påverkar er intjänade inkomstpension era 4 hinkar?
Sök:

Hur påverkar er intjänade inkomstpension era 4 hinkar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Staffan

ställde för sedan frågan: Hur påverkar er intjänade inkomstpension era 4 hinkar?

Hej Jan och Caroline och alla läsare,

Tack för en fantastisk blogg! Jag uppskattar mycket principen med de 4 hinkarna och räknar enligt den för att få lagom risk i min totala ekonomi. Min fråga gäller hur intjänad inkomstpension kan tas med i beräkningen? Jag tänker att precis som tjänstepension och PPM så borde resten av inkomstpensionen också räknas med och därmed påverka vilken risk jag bör ta när jag investerar. På t ex Minpension.se redovisas ju alla beloppen. Jag tänker att Inkomstpensionen är en del av min Passiva hink och med tanke på till hur låg risk staten investerat den i borde det påverka min aktieandel på resten i den passiva hinken och också tas med i beräkningen när jag bestämmer storleken på min Lekhink.

Hur tänker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller på med en uppdatering av Fyra-hinkar-artikeln (igen) :-)

Jag skulle spontant säga att inkomstpensionen hör hemma som ”Bundet kapital” i mellanriskhinken. Den beter sig mest likt som andra investeringar i mellanriskhinken utifrån ett risk/avkastningsperspektiv. Således påverkar den inte heller storleken på lekhinken.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-01 klockan 09:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.