Hur påverkar kreditkort mitt framtida bolån?
Sök:

Hur påverkar kreditkort mitt framtida bolån?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Hur påverkar kreditkort mitt framtida bolån?

Hej!

Jag funderar på att skaffa mig ett SAS Amex och SAS Mastercard. Har idag ett SEB debit (som är gratis) för att fylla upp mitt Revolut. Men det som hindrar mig från att skaffa kreditkort är att jag planerar att köpa en bostadsrätt inom 12-18 månader. Hur påverkar kreditkort bolån och framförallt räntan? :)

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Av min vetskap så ska det inte påverka bankens val alls så länge du har koll på din ekonomi. Många som använder kreditkort på ett sunt sätt för att ligga en månad före i investeringar mm, så har du en sund syn så borde dom inte ha några åsikter alls.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Robin. Har bra och stabil ekonomi så det ska inte vara några problem helt enkelt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 2. Vit pil

  Några få kreditkort spelar ingen roll. Börjar du däremot komma upp mot mot 6, 7, 8 stycken eller ännu mer kan det eventuellt ha en viss påverkan på räntesättningen.

  Givetvis skall du betala hela skuldsaldot på kreditkorten varje månad. Att ha en stor utnyttjad kredit är ingen merit.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nu spekulerar jag men är det inte så att banken tar höjd för krediterna på korten som potentiellt kan vara utnyttjad till max.

Så låt säga tre kreditkort med 50-tkr limit kan göra dig mer (150 tkr) ”belånad” i deras ögon även om din användning kanske är betydligt lägre.

Någon med mer vetskap får gärna bekräfta/dementera det jag tror. :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

De kommer räkna din obetalda kredit vid tidpunkten som banken tar en UC på dig som ett lån. Du kan med andra ord betala ditt kreditbelopp i förskott och sedan ansöka om lånelöfte utan att det ska påverka ditt lånelöfte.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-21 klockan 14:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.