Hur placera målsparande?
Sök:

Hur placera målsparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Hur placera målsparande?

Hej!

Jag undrar hur jag ska tänka kring ett större målsparande som ska användas om ca 1,5-2,5 år (större renoveringar huset).

Mitt sparande just nu:

1. Buffertsparande på vanlig bank för oförutsedda utgifter.

2. Lysakonto med 65/35 fördelning aktier/räntor. 1000kr/mån

3. Globala barnportföljen på avanza. 3000kr/mån.

4. Pensionssparande i AP7såfa.

5. Sparande till barnen i globala barnportföljen.

6. Målsparande på ca 200 000 kr på sparkonto med 0,6% ränta.

Finns det ngt bättre sätt att spara pengarna för målsparande än att ha dem på sparkonto med dålig ränta utan att riskera förlust. Är ju relativt kort tidsperspektiv men känns som mycket pengar på sparkontot. Kan tillägga att summorna på Lysa och globala barnportföljen är ännu såpass små att avkastningen där inte tillför så mycket.

Hälsningar Maria

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gällande målsparande på den sikt som du beskriver så hade jag ändå kört sparkonto med insättningsgaranti. Det är lite tråkigt med så pass låg avkastning men att sätta pengarna på andra sparformer tenderar innebära en risk som kan vara jobbigt på den tidshorisonten.

Ett sätt att få snäppet högre ränta är att binda sparpengarna på t.ex. 1 eller 2 år. Då kan du inte ta ut dem innan dess och får därmed ett snäpp mer i ränta.

Collector Bank erbjuder t.ex. 1,2% ränta om man binder på ett år just nu. På Compricer kan du jämföra konton och se vilket som ser bäst ut för er.

För övrigt verkar du ha bra koll på ditt sparande med spridningar i risk osv, bra jobbat!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-04 klockan 09:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.