Hur placera mina pengar?
Sök:

Hur placera mina pengar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin håkansson

ställde för sedan frågan: Hur placera mina pengar?

Hej! Har 2 pojkar på 13 och 15 år. Tänkte placera 10.000kr på fonder, vilka skulle ni föreslå? Och hur mycket i varje fond? Har väl tänkt nybörjarportföljen kanske eftersom killarna är lite större.  ( har försökt läsa mig till detta men kommer inte fram till vilka) har tänkt månadsspara 1000 kr därefter, så hur mycket skall jag placera i varje även där? . Hoppas ni kan hjälpa mig. Glada hälsningar Malin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin

Börja med en globalfond. Beroende på bank så kan det finnas några olika. LF global indexnära och Swedbank Robur Access global. Är bra exempel. Avanza global också så klart om du är kund hos dom.

Sen kan du fylla på nån månad med nån räntefond tills du når en bra allokering. Vill du ha 60/40 som i nybörjarportföljen så är det ju löst efter fyra månader då.

Förslag på räntefonder:

räntefond eller AMF räntefond mix.

Svårare än så behöver det inte vara att komma igång :)

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Spiltan Räntefond

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle2

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Som Kalle säger så räcker det med t.ex en globalfond och en räntefond, skulle även kunna lägga till en tillväxtmarknadsfond och Sverigefond.

Kolla på ”Nybörjarportföljen” den förenklade versionen, där har du exakt vad du söker!

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-12 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.