Hur placerar jag bäst min dotters pengar?
Sök:

Hur placerar jag bäst min dotters pengar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Freddy

ställde för sedan frågan: Hur placerar jag bäst min dotters pengar?

Hej Jan och Caroline!

Tack för erat engagemang när det gäller att lära oss lyssnare och tittare att bli bättre och mer medvetna sparare.

Min dotter som har ett mentalt handikapp har fått en jättestor summa pengar insatt på ett konto som det är tanken att hon ska ha nytta av när hon är vuxen.

Min tanke med detta är att jag vill placera dem i tio olika fonder/aktier som på 15 års basis skulle kunna växa ordentligt åt dottern. Däremot så har jag blivit lite osäker med detta eftersom pandemin gjorde att mina egna innehav sjönk i år.

Har ni några råd på hur jag skulle kunna göra här i denna situationen? Beloppet är på ca 500000 kronor.

Mvh

Pappa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Freddy!

Jan har gjort en artikel om just barnspar, något som hade passat bra för henne då tidshorisonten är iaf 15 år på sparandet?
När det handlar om vilka fonder så finns portföljen ”Globala Barnportföljen” och sedan en till artikel som är bra att kolla på är den om ”allt in på en gång eller sprid ut köpen?”.

Kolla gärna in dessa artiklar och återkom om du har några fler frågor!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-26 klockan 10:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.