Hur placerar jag en miljon kronor?
Sök:

Hur placerar jag en miljon kronor?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna S

ställde för sedan frågan: Hur placerar jag en miljon kronor?

För det första, tack för mycket matnyttig och framförallt sund information!

Jag hoppas på att få några goda råd efter många dyrköpta misslyckanden.

Efter en fastighetsaffär har jag nu en miljon kronor på ett e-sparkonto och där har de legat i tre år (!). Detta är något som trycker mig.

Jag har många dyrköpta misslyckanden på aktie- och fondmarknaden i bagaget och har därför inte orkat ta itu med att placera dem.

Vi har sålt ett nybygge, flyttat ut på landet och lever nu  enkelt utan bostadslån – för att kunna vara hemma med vårt barn så länge som möjligt.

Nu är jag hemma utan föräldrapenning så det hade suttit fint med någon slags avkastning från vår ”buffert”. Min man arbetar som vanligt men ska snart ”byta av mig” men vi lever konstant på en lön.

Mina frågo är:

Ska jag placera hela beloppet (minus buffert såklart) på en gång eller sprida ut det på tid?

Var ska jag ha min buffert, e-sparkontot suger – för att tala klarspråk?!

Hur ska jag placera pengarna, på lång sikt?

Jag håller tummarna för goda råd, så att vi kan fortsätta vara tillsammans med vårt lilla barn i lugn och ro. Tack!

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johanna!

Jan har skrivit ett gäng artiklar som på ett bra sätt tar upp de frågor som du har.

Artikeln om de fyra hinkarna beskriver hur Jan föreslår att man delar upp sin ekonomi med buffert, långsiktigt sparande och lite där emellan. Om du bara ska läsa en artikel så tycker jag att det är den. Artikeln hittar du här: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Jan har också skrivit en artikel där han statistiskt visar om det är bäst att investera allt på samma gång eller att sprida ut investeringen över ett år. För att sammanfatta så är det statistiskt bäst att investera allt på samma gång, men det kan kännas bättre i magen att sprida ut det. Artikeln hittar du här: https://rikatillsammans.se/investera-allt-pa-en-gang-eller-sprida-ut-det-over-tid/

/Jonatan

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar Jonatan!
  Jag ska läsa artiklarna, tack för hjälpen!
  Bästa hälsningar
  Johanna

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johanna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-13 klockan 07:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.