Hur placerar ni era pengar varje månad?
Sök:

Hur placerar ni era pengar varje månad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonatan Svensson

ställde för sedan frågan: Hur placerar ni era pengar varje månad?

Hej!

Jag har tänkt att börja investera långsiktigt, men har fastnat med en fundering.

Vet att man ska ta 10-20% av sin lön/inkomst och placera i sin portfölj varje månad.

Men hur tänker ni när ni placerar era pengar i eran portfölj.

Säg att du sparar 1000kr varje månad, din portfölj innehåller 8 fonder och 2 räntefonder, alltså 10 olika fonder.

Placerar ni då 10% av 1000 kr i varje fond, alltså 100 kr i vardera fond. Eller placerar ni fler % i dom ni tror kommer gå bäst, eller placerar ni fler % i dom som gått dåligt för att få mer andelar?

Hoppas ni förstår vart jag vill komma och kan hjälpa mig.

 

Tack i förhand och tack för enotroligt bra och givande blogg.

Keep up the good work!

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Personligen placerar jag 80-20 i aktiefonder/räntor. Fonderna placerar jag enligt världsdel där jag valt fonderna enligt Jans bästa fonder artikel (Går att se på Morningstar hur respektive fond fördelar sina andelar). Angående fördelning i kronor/procent så fördelar jag efter procent och månadsspar som finns som funktion hos Nordnet.

Anledningen till 80/20 är för att jag tror aktiemarknaden har gått upp under en väldigt lång tid och vill ha möjlighet att om min portfölj hamnar på -50% vill jag växla alla räntor till fonder för att vara med på uppgången. I övrigt hade jag kört likt globala barnportföljen med 90/10 pga min långa tidsperiod.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  100% LF Global indexfond.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-04 klockan 12:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.