Hur räkna ut premiepensionen
Sök:

Hur räkna ut premiepensionen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulf

ställde för sedan frågan: Hur räkna ut premiepensionen

Någon som vet en hemsida där man kan räkna ut sin premiepension genom att variera tid innan och under uttag, variera procentuellt uttag under vissa år, och årsavkastning upp till 20% per år fram dit. PPM-myndighetens sida går till max 9 % avkastning/år. Verkar lite komplext att räkna ut själv med delningstal mm

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du tittat på Min Pension?

Att göra beräkningar med 20 procents avkastning på PPM känns minst sagt tveksamt. Något enstaka år kan det säkert bli så, men inte långsiktigt. Hade det varit så hade givetvis Pensionsmyndigheten visat denna avkastning.

Glöm inte bort att alla kalkyler har stora osäkerhetsmoment. När jag gick in in 5 år före min pensionering och gjorde en kalkyl, slog den när det blev dags  fel på flera tusenlappar. Jag tror mig ändå vara en någorlunda bra ekonom, men det hann att hända mycket de åren.

När jag gjorde om samma kalkyl ett år före min pensionering blev differensen 200 kr. Med andra ord, har du långt kvar till din pensionering, så lägg inte för mycket kraft på detta.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-16 klockan 21:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.