Hur räknar dom i Shareville?
Sök:

Hur räknar dom i Shareville?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av frågvis 2

ställde för sedan frågan: Hur räknar dom i Shareville?

Jag kollade avkastningen för olika tider på Shareville. Hur räknar dom? Säg att man vill veta hur Nybörjarportföljen utvecklats under 3 år. Räknar dom då de fonder som just nu ingår i portföljen? Det kan ju ha skett många byten av fonder under 3 år.

Jag tycker det är märkligt att man i diagrammen jämför med storbolagsindex OMXS30. Det borde vara mer intressant att jämföra med ett returnindex?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Dom räknar avkastningen på det ”kontot” och inte själva fonderna i sig, så har man bytt fonder så är det inte dom nya fondernas avkastning historiskt man ser utan avkastningen som dom gamla fonder gav under den tiden dom fanns på kontot och sedan dom nya fonderna efter bytet man har gjort.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Frågvis 2!
  Vad begär du? Att mäta som du föreslår skulle kosta gigantiska summor. Detta skulle givetvis tas ut av fondinnehavarna. Du får vara fullt nöjd med att se hur din portfölj de facto har utvecklats. Vill du veta mer får du väl börja räkna själv, men till vilken nytta?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Som Nestor skriver så är de facto utveckling på kontot, oavsett vilka fonder du äger, som visas.
  Något annat hade varit dumt och onödigt.

  För att svara på din andra fråga, som jag verkar ha missat, så håller jag helt med att OMXS30 är ett irrelevant index att jämföra mot.
  Däremot har jag för mig att det ska gå att ändra vilket index du vill jämföra portföljerna mot?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-11 klockan 17:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂