Hur räknar man ihop med en lån från kreditkort efter 6-7 år gått?
Sök:

Hur räknar man ihop med en lån från kreditkort efter 6-7 år gått?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrick

Den här artikeln publicerades 2017-09-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur räknar man ihop med en lån från kreditkort efter 6-7 år gått?

Jag gjorde ett absolut och skam misstag i 2011-2012 då strulade jag till med en kreditkort med övertrass över 10-20 ggr, men betalat tillbaka i varje månader utan problem. Så inkassokrav eller påminnelser sånt har inte kommit.

Till sist erbjöd de avbetalningsplan i 2012… Men förstod inte när jag var ung då trots är alltid i ordning med att betalad räkningar.

Förstod inte vad det innebär då. Men nu förstår jag att ha fått många totalt ”räntekostnad” under lång tid jag har lånat på kreditkort. BARA EN KREDITKORT…. Trots står det fakturan bara betala lägsta belopp 150, men när jag GÖR ETT UTTAG då sänker de ner ränta några gånger. Därför börjar jag bli orolig.

Har frågat till folk, fick mycket olikt svar.. Men jag anade att en delvis har fel om detta. Eftersom jag tror att ha samlat mig ihop med räntekostnader från 2011 till nu. Om det stämmer? Jag tycker delvis är felaktigt information som folk säger att ränta+avgifter går direkt till skatteverket.

 

Om jag har rätt, när jag betalat klart, då tillkommer en ny skuld som jag ska betala mer ännu?

 

Förresten, har lagt av att vara livsnjutare och få ordning i ekonomi nu. Börjat sparat på pengar. Allt är fritt och inga problem. Men enda oroar jag mig är detta en kreditkort som ränta tickar på efter fler år framåt….med ett år avgitf och e.t.c…

 

Borde jag kontakta min bank att få stopp på kreditkort som ränta tickar på och frysa på de… säg upp kreditkort och börja amortering?

 

Eller nån rekommendation? Jag vägrar låna mer. Har inga behov av det.  Har ALDRIG VARIT I BEHOV AV LÅN.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Patrick!

Eftersom du fått flera olika svar och det verkar lite rörigt att veta säkert kan det vara klokt att antingen vända sig till företaget du hade kreditkortet hos och fråga rakt ut, så du vet vad som gäller. Om det inte skulle räcka kan du höra av dig till budget- och skuldrådgivare. Dessa måste enligt lag finnas i varje kommun, det är dessutom kostnadsfritt och rådgivaren har tystnadsplikt.
https://www.konsumentverket.se/kontakt-och-vagledning/budget-och-skuldradgivning/

Att säga upp kortet och betala av skulden låter oavsett vad du får för svar om annat klokt.

Jan har skrivit en artikel om hur man får ekonomin på fötter, kanske kan vara en hjälp.

Steg-för-steg instruktion för att komma ur skuldfällan och få ekonomin på fötter

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Såg nu jag postat fel i tråd.

Ja, bara undra vad jag ska göra… Tror kanske det är bäst att man ska gå till banken och uppta saken och få i ordningen. Krediten ska absolut sägs upp. Så det ordnar sig. Och absolut inte lån mer. Har aldrig i behov av det.

Sedan jag följt Jan bolmeson på ett tag och varit inspirerande tycker jag. Har sparat en del ihop. Lagt av att slösa mina pengar på nåt sätt. Så det ska börja gå framåt!

Tack för allt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-30 klockan 01:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.